SURF NIVEAUS

Aan de hand van de omschrijving en foto's kun je zien wat jouw niveau is. Wil je leren surfen dan is ons doel om je binnen vijf lessen van absoluut beginner (level 0) naar het beginners niveau (level 1) te krijgen, daarna binnen vijf lessen naar het intermediate niveau (level 3).

CHECK JOUW NIVEAU

Absolute beginner, beginner, intermediate of advanced?

LEVEL 0

Absolute Beginner

Als je nog nooit hebt gesurft kun je zeggen dat je een absolute beginner bent. Het is nu belangrijk dat je kennismaakt met de techniek: lichaamsspanning, peddel techniek en de techniek om op het bord te staan. Ook is het belangrijk om te leren wat de regels in het water zijn om jezelf en anderen veiligheid te bieden. Je surft op een soft top surfboard. Het doel is om kennis te maken met de techniek, te voelen hoe het is om te peddelen en plezier te hebben!

LEVEL 1

Beginner

Als je eerder gesurft hebt dan kun je zeggen dat je op het beginner niveau bent aangekomen. Als je niet eerder bij ons hebt gesurft zullen we een opfris moment nemen en je meenemen door de 3-stappen instructie. Op deze manier kunnen wij zien of je de basis hebt onthouden en je techniek goed is. Je surft op een soft top surfboard. Het doel is om de techniek onder de knie te krijgen en jouw balans te vinden.

LEVEL 2

Intermediate

Na de fase van surfen op een soft, waarbij je leerde de surf techniek toe te passen, is het tijd om een niveau omhoog te gaan. Het grootste verschil is het surfen op een hard top surfboard. We kiezen aan het begin voor een long board (9") en daarna steeds een beetje korter als jij daaraan toe bent. Ook nemen we mee naar een punt waar je leert grotere golven te pakken. Bij Batu Bolong is dit punt de derde lijn.

LEVEL 2

Intermediate Longboarding

Longboarden kan perfect op de golven bij Batu Bolong Beach, de Old Mans Break en Pantai Kedungu. Leer zelf ononderbroken golven te pakken, grotere golven en te manoeuvreren met het surfboard. Hoe maak je snelheid, maak je bochten met het board, kun je op het bord lopen... Allemaal onderdelen die je leert binnen dit niveau. Het is belangrijk dat je ook zelf het water in durft te gaan om jezelf te ontwikkelen.

LEVEL 3

Advanced

Heb je de techniek onder de knie, kun je zelf golven pakken én kun je verschillende manoeuvres uitvoeren? Dan heb je het advanced niveau bereikt. Het is dan een uitdaging om verschillend surfspot te proberen. Bij Echo Beach vind je goede golven of bij Pantai Berawa, in het zuiden van Bali (rond Uluwatu) en in Medewi als de swell goed is. De laatste spot is ook geweldig voor long boarders als de golven niet te groot zijn. Zoals je ziet, Bali heeft golven voor elk niveau!

CONTACT

Bedankt voor jouw bericht!